KT De Bietjes

Pluiminjegraf

Wat kan je vertellen bij een thriller. Niet te veel, om niet alles te verraden. Dus gaan we hier ook niks weggeven. Alleen dit: het speelt zich af in de ‘Gay Palace’ een homobar, waar madame Grace, een vergane glorie uit de travestieten-showwereld de plak zwaait. Jackie en Diana, zijn de drag queensterren van het ogenblik. Ze strijden beiden om de titel van ‘vedette van de avond’. De ‘habitués’, Laurent en Roona, staan al klaar om van de show te genieten en Trudy, de barmeid, wacht alleen nog tot haar shift erop zit. Maar deze avond zal anders uitdraaien dan iedereen verwachte. Heeft de onbekende dame, achteraan in de bar, er iets mee te maken? Zij zit hier toch echt niet op haar plaats.

Er zal iemand vermoord worden en u, beste toeschouwer, dient alles goed te observeren, want u zult ook deel uitmaken van het onderzoek. U zult gevraagd worden om de dader te ontmaskeren. Doet u dit op een waardige en coöperatieve manier, want daar hangt het slagen van het onderzoek van af.

Dit stuk is voor de Bietjes geschreven, omdat ‘la cage aux folles” niet wordt vrijgegeven. Het is dus een wereldpremière.

Natuurlijk is dat geen prestatie op zich, maar het zorgt ervoor dat we gespannen uitkijken naar uw reacties. Het is bovendien een uitdaging voor elk van de acteurs en die prestaties zijn zeker niet te onderschatten. Waar acteurs zich gewoonlijk rigoureus aan hun tekst houden, heeft dit stuk veel improvisatiemomenten, afhankelijk van de impact van het publiek. Ze apen dus niet na wat hen werd voorgekauwd, maar zijn op zichzelf aangewezen voor het resultaat.

Rolverdeling

Mr. Jacques De Robber (JACKY) KIM ADRIANSENS
Mr. Dirk Dom (DIANA) THIERRY SMITS
Mevr. Vermuyten, inspecteur KATLEEN AGNEESSENS
Mr. Laurent Parent (LAURENT) JO DE TROYER
Mevr. Nora Sporen (ROONA) ANNE DE HENAU
Juffr. Trudy Deprez (TRUDY) TINEKE VANLENS
Mr. Verboven (GRACE) MARC DE HENAU
Mr. Jean-Claude Lemaitre, agent SEBASTIEN LORAND

Achter de schermen

REGIE GIE BEULLENS
REGIEASSISTENT JOHAN SEGHERS
DECORVORMGEVING JO MATTELE
DECORBOUW JOHAN SEGHERS
WILLY DE GRAEVE
MARC DE HENAU
BART NEVENS
LUDO TIELS
LUC VAN BELLE
BELICHTING O.C. WESTRAND
GELUID CHRISTOPHE HOFSTROSSLER
REKWISIETEN JO MATTELE
TEKSTHULP ANITA SCHOUKENS
MONICA MONS
BETTY DE GEYNDT
GRIME MICHELINE GALLE
TOY-BOYS BART, CHRISTOPHE, JURGEN, MARCEL
Call Now
%d bloggers liken dit: