KT De Bietjes

Marc Dehenau

Marc Dehenau kende zijn glorieperiode toen hij vanaf de jaren ‘60 als tenor in tal van operettes een groot aantal hoofdrollen neerzette. De mooiste aria’s kreeg hij moeiteloos uit zijn goede inborst.

Maar daar bleef het niet bij, Marc zette ook zijn beste beentje voor als acteur in het ‘gesproken toneel’ en was een bezig ‘Bietje’ in elke betekenis van het woord. Als penningmeester van onze vereniging hield hij jarenlang onze financiën goed in het oog en zorgde hij steeds dat de rekening tot op de cent klopte.

Maar Marc deinsde er ook niet voor terug om zijn handen vuil te maken: hij timmerde en verfde tot op hoge leeftijd mee aan onze decors, zorgde samen met zijn vrouwke Gisèle dat we elke voorstelling konden rekenen op ‘pistolekes met kaas en gekapt’ en zal in ieder Bietjes geheugen gegrift staan als de ‘frietenbakker in witte koksvest’ op onze eetfestijnen.

 

Op de algemene vergadering in juni 2015 nam hij –om gezondheidsredenen- emotioneel afscheid van zijn functie als bestuurslid en raakte hij onze harten diep. Op dat moment hebben we hem ook verdiend erelid gemaakt van onze toneelkring. Marc was een minzaam en verstandig man, hij kon zingen, lachen, plezier maken en kon met iedereen door 1 deur. Zo blijven we hem herinneren.

Call Now
%d bloggers liken dit: