KT De Bietjes

De Mikado

De geschiedenis speelt zich af in het stadje Titipu in Japan, in de "vijftiende eeuw. Nanki-Poo, de zoon van de Mikado, moet met de hofdame Katisha trouwen. Omdat hij verliefd is op de lieftallige Yum-Yum, ontvlucht hij het hof.

Vermomd als menestreel gaat hij naar Titipu om Yum-Yum op te zoeken. Yum-Yum is verloofd met haar voogd Ko-Ko, maar die is ter dood veroordeeld.Tot zijn ontsteltenis verneemt Nanki-Poo dat Ko-Ko gratie heeft gekregen en tot opperbeul is benoemd.

Ko-Ko heeft van de Mikado de opdracht gekregen te zorgen dat er ook inderdaad iemand in Titipu wordt onthoofd. Wanneer Ko-Ko hoort dat Nanki-Poo zich uit liefdesverdriet het leven wil benemen, stelt hij hem voor vier weken op zijn kosten een goed leventje te leiden en zich daarna te laten onthoofden. Nanki-Poo gaat op dat voorstel in op voorwaarde dat hij met Yum-Yum mag trouwen. Omdat Ko-Ko beslist een slachtoffer moet hebben stemt hij toe, ofschoon hij weet dat hij daardoor zelf nooit meer met Yum-Yum in het huwelijk zal kunnen treden. Volgens oud gebruik wordt de vrouw van een onthoofde levend begraven!

Onverwacht verschijnt de Mikado, in gezelschap van Katisha. Hij informeert bij Ko-Ko hoe de zaken ervoor staan. In het nauw gebracht vertelt Ko-Ko dat hij een zekere Nanki-Poo heeft onthoofd, niet wetend dat dàt de zoon van de Mikado is. Ko-Ko raakt in een moeilijk parket, want wie de zoon van de Mikado ombrengt, wacht een gruwelijke dood. Nanki-Poo is best bereid aan te tonen dat hij nog springlevend is, maar dan moet Ko-Ko eerst met Katisha trouwen, zodat er van die kant geen gevaar meer te duchten is.

Katisha gaat op Ko-Ko's aanzoek in. Dus Nanki-Poo kan weer te voorschijn komen. En hij stelt zijn vader - die allang blij is dat zijn zoon nog leeft - Yum-Yum voor als zijn vrouw....

Regisseur: Dieter Verhaegen

Toen Dieter Verhaegen afstudeerde aan de musicalafdeling van het Brusselse conservatorium in 2002 had hij meteen zijn eerste rol beet in de succesproductie ‘Romeo en Julia, van haat tot liefde’ in een regie van de Franse Redha. Als Mercutio mocht hij twee jaar lang in Vlaanderen en Nederland een mooie dood sterven.

Vanaf dan was Dieter te zien in de grote theaters in ‘Sneeuwwitje’, in ‘Grease’, waarvoor hij genomineerd werd als beste mannelijke bijrol, in ‘Annie’ en ‘Belle en het beest’, waar hij naast zijn vaste stek in het ensemble ook understudy was voor Lumière, Tickens en D’Oncre. Bij Judasproducties speelde Dieter in ‘Assassins’ en ‘Charlie Brown’ en voor de allerkleinsten kroop hij in de rol van Oscar in ‘Supermam’ en was hij de man in ‘Man van taal’.

In het zuiden van het land is hij intussen bekend na zijn vertolking van Annas in ‘Jesus Christ Superstar’ in Villers-la-Ville en ook in verschillende dinershows zoals ‘Wonderland in The Stage was Dieter te bewonderen.

 

Met Leporello bewandelt Dieter ondertussen ook andere paden. Met deze eigenzinnige theatermakers toerde hij vijf jaar door België, Frankrijk en Nederland met ‘Macbethbranding’ waar Dieter afwisselend in het Frans en Nederlands Banquo op de planken zette. Hij stond met deze productie ook twee weken op het theaterfestival van Avignon. Momenteel toert hij in hun nieuwe theaterproductie ‘Het laatste feest’, een samenwerking met de opera van Nantes, door Europa. Dieter was te zien als Noah Claypole en understudy Fagin in ‘Oliver en vertolkte hij verschillende rollen in ‘Spamalot’, ‘Domino’ en ‘Ben X’ en was hij Geronimo Stilton in ‘Fantasia’.

Rolverdeling

KO-KO: Dieter VERHAEGEN

KATISHA: Veerle SPILOES

DE MIKADO: Johnny DE MEYST

NANKI-POO: Kim ADRIANSENS

YUM-YUM: Ashton VAN BEURDEN

PITTI-SING: Lucia BORGHYS

PEEP-BO: Amelie DE BRABANDERE

POO-BAH: Leo CLAUS

PISH-TUSH: Victor SCHOLLAERT

De scenische groep

Danny BRABANTS Paula VAN DER BEKEN
Suzanne FERREST Lia VAN DROOGENBROECK
Caroline GILLIS Ingrid VANKELECOM
Clara LEEMANS Inge VAN VAERENBERGH
Elise LEEMANS Chris VERLAECKT
Elena LEEMANS Chris VERMEERSCH
Murielle PEETERS Constant BOEYKENS
Nele REYNBEEK Mark DEHENAU
Silvia SCHOUPPE Luca GARCIA
Lucienne TROONBEECKX Kevin VAN DER BURGHT
Lien VAN DEN BROECK Frans WOUTERS

Achter de schermen

MUZIKALE LEIDING Marc VAN DEN BROECK
REGIE Tom GARCIA
PRODUCTIELEIDING Katleen AGNEESSSENS
DECORONTWERP Jo MATTELE
CHOREOGRAFIE Leen VAN ZEEBROECK
REPETITOR KOOR Lucia BORGHYS
TONEELASSISTENTE Ann DAVID
TEKSTHULP Betty DE GEYNDT
DECORBOUW Jo MATTELE
Willy DE GRAEVE
Marc DEHENAU
Bart NEVENS
Johan SEGHERS
Lode SEGHERS
Ludo TIELS
Luc VAN BELLE
Bernard VERCAMMEN
BELICHTING EN GELUID Technische ploeg Theater Westrand
KOSTUUMS Jo MATTELE
Louise LONGIN
REKWISIETEN Carlos DE DONCKER
GRIME Mich GALLE
Clara LEEMANS
Eva MUSSELY
Mariannick TECHER
Kat VEREEKEN
CATERING Gisèle FLEURBAYE
FOTOGRAAF Yves VAN DE PERRE
FILMOPNAME Christophe HOFSTRÖSSLER
HULP WAAR NODIG Danny BRABANTS
AFFICHE Kevin VAN DER BURGHT
Call Now
%d bloggers liken dit: